MTS Stagiair(e)s inzetten voor digitalisering Liftboek

sep 27, 2016

Veel organisaties willen hun liftboeken laten digitaliseren in www.liftboek.nl Dit zou een uitstekende opdracht voor MTS stagiair(e)s van de richtingen Electrotechniek, Werktuigbouwkunde of Mechatronica kunnen zijn. Een dergelijk project dient echter wel zorgvuldig te worden voorbereid.

Hieronder een aantal aandachtspunten in de vorm van een checklist:

1. Ten eerste zal een stagiair(e) wegwijs moeten worden gemaakt in het online Liftboek. Liftinzicht geeft daar regelmatig kosteloze cursussenInformeer vrijblijvend naar data en tijden. Het is aan te bevelen om de gebruikers als liftbedrijven, adviseurs en keuringsinstellingen uit te nodigen de cursus ook te laten volgen. Bij voldoende animo kunnen we de cursus ook op eigen locatie verzorgen.
2. Ingeval stagiair(e)s te laten werken aan en met liften, is het volgen van de cursus ‘veilig werken aan liften’ verplicht. Hieronder een aantal suggesties, waar deze cursus wordt gegeven:

  • Liftenland
  • Liftcollege
  • TÜV
  • Liftinstituut

3. De liften dienen te worden aangemaakt in het Liftboek, waarbij in eerste instantie alleen de basisgegevens voldoende zijn.
4. Zorg dat QR codestickers voorhanden zijn, zodat deze kunnen worden aangebracht en gekoppeld aan de betreffende liftinstallaties.
5. De stagiair(e) kan de liftboeken ophalen, de gegevens zo volledig mogelijk invoeren en completeren om de liftboeken weer terug te plaatsen. Een ov-jaarkaart, mobiel internet en een laptop zijn gewenst.

Uiteraard is het mogelijk het project zelf te organiseren maar er kan dus ook gekozen worden het volledige traject aan een stagiair(e) uit te besteden. In combinatie met een opdracht voor een stageverslag, waarbij de voor- en nadelen van digitalisering van de gegevens van technische installaties tegen elkaar kunnen worden afgewogen, kan het inhoudelijk een goed stageproject zijn.